Welkom op de aangiftesite van de Billijke Vergoeding. Deze site wil u enerzijds informeren over de Billijke Vergoeding en anderzijds helpen om het papierwerk in verband met de aangifte van tijdelijke activiteiten drastisch te beperken. Bovendien vindt u hier ook alle plekjes in uw buurt waar de Billijke Vergoeding al betaald werd, en waar u dus zonder extra kosten voor de Billijke Vergoeding uw evenementen kan organiseren.

Deze website is geschikt voor gebruik met Firefox 3, Internet Explorer 6, Google Chrome 9, en hoger.

1-1-1- aangifte:
Voor het aangeven van eenvoudige evenementen (1 evenement op 1 dag op 1 locatie) kunt u gebruik maken van het snel invoerscherm onder de tab ‘eenvoudige evenementen’.

Wat wilt u doen?
o  Met ons contact opnemen om uw vragen of suggesties kwijt te kunnen. klik dan op de tab 'Contact & Hulp'
o  Informatie zoeken over de Billijke Vergoeding die moet betaald worden bij evenementen. Klik dan op de tab 'Informatie'
o  Opzoeken welke locaties in uw buurt gekend zijn en controleren of ze de Billijke Vergoeding al betaald hebben. Klik dan op de tab 'Locaties uitzoeken'.
o  Narekenen hoeveel u voor uw evenement moet betalen aan de Billijke Vergoeding. Tegelijk controleren wij voor u of de gebruikte locaties al betalen. Indien u wilt kunt u onmiddellijk na de berekening, zonder uw ingebrachte gegevens te verliezen, verder gaan met de aangifte. Klik dan op de tab 'Evenement berekenen'
o  De Billijke Vergoeding die u voor het evenement dat u gaat organiseren laten berekenen en aangeven. U krijgt dan onmiddellijk het verzoek tot betaling. Klik dan op de tab 'Evenement aangeven'

Voor u uw evenement wil aangeven of laten berekenen zorg ervoor dat u zeker de volgende zaken bij de hand hebt:
o  de agenda van uw evenement (de verschillende data, de verschillende activiteiten op deze data en de locatie(s) waar ze plaatsvinden)
o  de naam en het adres van de organisator
o  de naam en de contactgegevens van de contactpersoon (telefoon, email)
o  Voor het afdrukken van de aangiftedocumenten heeft u "Acrobat Reader" nodig. Controleer vooraf of hij geïnstalleerd is. Zoniet kan u dit programma gratis ophalen op http://www.adobe.com/nl/products/acrobat/readstep2.html

o  Noot: Google Chrome gebruikt standaard niet Adobe Acrobat om PDF's te tonen, maar de Chrome PDF Viewer.
Hierdoor wordt de Acrobat toolbar met Save en Print knoppen niet getoond.
Opslaan en Printen zijn mogelijk door met de rechter muisknop op de PDF te klikken, en vervolgens een keuze te maken uit het context menu.
Om Adobe te gebruiken als PDF viewer is een instelling nodig op de computer van de gebruiker. Zie onderstaand screenshot:
- In de adres balk van Chrome, type: about:plugins
- Bij Adobe Acrobat, klik Enable